Psykisk vold 

Akvarel, lavet af en klient om psykisk vold

De problemstillinger nogle klienter kommer med har erfaringsmæssigt lært mig at tilføre andre redskaber end blot terapien alene, og når det fx drejer sig om problemer efter psykisk vold, har jeg derfor fundet en metode, der ikke blot skal hele det følelsesmæssige, men også at lære dem, hvordan de skal håndtere mennesker, der udsætter dem for lignende psykiske belastninger fremadrettet.

I forbindelse med mit studie i retspsykologi, skrev jeg en eksamensopgave om psykopater. Desuden har jeg lært at konfliktmægle på universitetet. Det er viden der kan hjælpe dig der er udsat for psykisk vold.

Psykisk vold er noget fanden har skabt, og det er ikke dig, der er skør, dum, overreagerer eller hvad du nu beskyldes for.

Du skal ikke acceptere, at dit liv er blevet et helvede pga. en altdominerende, dikterende, nedgørende og ‘syg’ person i dit liv. At udøve psykisk vold er faktisk forbudt.

Hør hvordan en klient beskriver sit forløb til at komme ud af den psykisk vold hun havde levet med i 10 år

"Mit møde med Susanne.

Efter 10 år med psykisk vold (alt som man kender fra det…nedvurderende kommentarer, ”silent treatment”, kontrol, trusler og magt), som man til slut ikke har kræfter til at bekæmpe, og faktisk det eneste man bruger sine kræfter på er at prøve at undgå at det ikke sker…desværre uden held.

Det har jeg oplevet/oplever af min mand, 5 år sammen og 5 som skilt, og en søn på 10 år, så faldt jeg over Susannes profil på nettet en dag når jeg var tæt på at give op og havde det også meget dårligt.

Kunne se at dette stoppede bare aldrig…hvordan jeg end prøvede på alle måde

Processen varede et par måneder, i begyndelsen var jeg meget træt i hele forløbet, fordi Susanne fik mig at tage små step med at turde stå op for mig selv og lære at sige fra, og fremfor alt få tankemylder og angsten væk.

Det var tydeligt at han nu som ex. mand kunne mærke at jeg ændrede min adfærd, og den måde jeg ikke ”gav tilladelse” til at behandle mig som tidligere – jeg begyndte at sige pænt og præcis fra! Hvilket nogle måneder inden var ren utopi at tro at jeg ville turde.

Den måde vi havde vores samtaler, øvelser hvad jeg skulle sige eller agere når han startede næste psykiske spil mod mig, så kunne jeg pludseligt mærke at jeg ikke blev så bange, jeg turde, og sidst men ikke mindst så var jeg ikke påvirkede af den i flere dage i form af angst…

Rejsen er slet ikke nem eller slut her( når man har barn sammen), men jeg har kommet en lang vej på min rejse væk fra at tillade nogen form af psykisk vold. Med Susanne var jeg altid tryg ved den måde hun har hjulpet mig hele vejen. Også når det ikke gik som vi havde øvet og talt om, så jeg vidste hele tiden at hun var der for mig og klar til at hjælpe mig godt videre❤"

Rammer det noget hos dig, er du velkommen til at kontakte mig, så du kan komme fri af de psykisk voldelige lænker 😊

Leder du efter en tid?