Symptomer på stress 

 Symptomer på stress kan gøre det

  • svært at overskue opgaverne
  • man irriteres over småting
  • sover dårligt
  • føler sig aggressiv, passiv eller lignende, og gør det
  • svært at huske

Ca. 35.000 er hver dag sygemeldt på grund af stress – en ubehandlet stress gør hverdagen uudholdelig og kan medføre sygdom.

Stress kan komme af for meget arbejde, men også andre forhold kan være årsag, fx problemer med chefen, mobning på arbejdspladsen el.lign., men andre ting kan også give stress.

Måske har man længe arbejdet meget uden problemer, bare følt man havde travlt. Så sker der et eller andet, og pludselig kommer stress-symptomer. Måske er det kun en lille ting, der får alt til at vælte. Det skyldes at ens max. grænse for psykisk belastning overskrides, kroppen siger stop, man mærker symptomer på stress og bliver måske ude af stand til at passe arbejde, skole eller studier eller får andre symptomer på stress.

Ung eller studerende med stress

Det gik godt med studierne eller gymnasiet indtil en dag, hvor du pludselig fik stress uden at forstå hvorfor. Du har jo altid haft meget fokus på opgaver og studier i det hele taget. 

Måske er der sket noget i dit liv, som ikke har noget med uddannelse at gøre. Måske noget i forhold til en kæreste, tæt veninde, forældre eller andre relationer; en situation du er meget berørt af. Måske er det netop det, der vælter det hele for dig, og gør dig meget ulykkelig eller psykisk påvirket. 

Symptomer på stress er søvnproblemer, koncentrationsbesvær, glemsomhed, appetitløshed, angst, aggressiv adfærd, eller humørsvingninger. Det kan ende med, man mister lysten til at stå ud af sengen, bliver depressiv og ude af stand til noget som helst. Måske mærker man ikke noget som helst, men har bare opgivet det hele.

Er du bekymret, siger familie/venner de er bekymret for dig,  bør du mærke godt efter. Man kan nemlig blive sådan lidt ‘zombieagtig’, når man får stress; man passer det man skal pr. automatpilot, men intet af det særlig godt og mærker måske bare ikke noget som helst.

Søg hjælp hurtigt, så du ikke når at blive alvorlig syg. Jo før du får hjælp, jo hurtigere er du tilbage på banen igen og kan passe dine ting.

Spørg eventuelt din arbejdsgiver, om de vil betale udgiften eller give tilskud til stressbehandlingen, så du hurtigere kan komme tilbage og passe dit arbejde.

Du må gerne bede din arbejdsgiver om at kontakte mig, så det bliver billigere og bedre både for dig og din arbejdsgiver. Men allerførst kan du komme til en gratis afklarende samtale.

Kontakt mig på 4040 7022 eller send en sms.

Leder du efter en tid?