Skilsmisse en ny start for dig 

 september 5, 2023

af  Susanne Palludan

Statistikkerne siger, at ca. hveranden kvinde bliver skilt.

En skilsmisse er opslidende for alle; 25% bliver sygemeldt, heraf halvdelen i længere tid end en måned. Der er derfor ingen grund til at føle sig forkert, skyldig eller svag, fordi man har brug for hjælp til at håndtere følgerne af skilsmissen, og det kan sagtens tage år at komme sig over.

En skilsmisse vil altid være en krisesituation, og for nogle vil det være mere kompliceret end for andre. En ting, der gælder for alle er, at ens liv og hverdag med et bliver ændret. Spørgsmålet er så, hvordan vi bedst muligt kommer ud af skilsmissen?

Følelser som kaos, afmagt, handlingslammelse, chok og måske andre modstridende følelser kan ramme os. Det kan dog også være en lettelse at få ordene skilsmisse sagt højt, særlig hvis ægteskabet har været problematisk over en årrække.

Nogen har taget en beslutning, der betyder, at din skilsmisse bliver sat i gang, uanset om du selv er klar til det eller ej.

Min egen skilsmisse efter mange års ægteskab var en af de oplevelser, man helst er foruden. Jeg blev usikker på min identitet, og på skilsmissens konsekvenser og økonomi, og hvad der ville ske fremadrettet. Men en ting var jeg sikker på: Mine børn skulle have det så godt som muligt. Alt andet kom i anden række, mig selv inklusiv.

Den beslutning betød, at der gik alt, alt for lang tid, før jeg følte jeg fik et liv igen, og den ventetid var helt unødvendig. Havde jeg haft en ‘mig’ at støtte mig til, havde min nye tilværelse som alenemor haft en bedre start, og jeg havde hurtigere og bedre haft mulighed for at komme videre.

Jeg har specialiseret mig i, hvad der sker med os, når vi skal gennem en skilsmisse, og hvordan vi undgår at hænge fast i problemerne i længere tid end højst nødvendigt.

Udover selve terapisamtalerne kan man få sparring med mig, fx om hvordan man undgår at accelerere konflikterne med sin eks. for de vil højst sandsynligt komme.

Måske sidder man fast følelsesmæssigt, er vred, opgivende eller måske noget andet, men nu skal man videre.

Der er lys forude, så har du

• brug for hjælp til at håndtere skilsmissen og de medfølgende problemer,

• er du parat til at tage kontrol over dit liv igen

• og skal det ske uden at skulle gå i terapi i årevis

• så se nedenfor, hvordan du kan finde ud af det.

Sagt ganske kort; jeg hjælper personer, der er blevet skilt med at få tilværelsen til at fungere, få livet til at give mening og finde ro, glæde og styrke i sig selv.

Lad os sammen finde ud af, hvad der skal til for at du kan komme videre.

Er du klar til at komme videre så kontakt mig uforpligtende. Måske skal det være vejen frem for dig.

Leder du efter en tid?